ISC Praha - Speed Skating Team

Články

Příspěvky

In-line závody města Mostu (3.9.2011)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Na závodech na mosteckém Hipodromu se o uplynulém víkendu představil i zástupce týmu ISC Praha.

 

MČR v inline maratonu (Račice, 3.9.2011)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Závěrečný díl závodů v rámci Českomoravského poháru se konal dne 3.9.2011 v Račicích a jeho součástí byl i závod o mistra ČR v inline maratonu.

 

Garmin Forerunner 210

 RECENZE  (fm) Na začátku sezóny jsem byl požádán, zda-li bych provedl test sporttesteru Garmin Forerunner 210. Úkol jsem s radostí přijal, jelikož do této doby jsem měl zkušenost pouze s přístrojem RS200 od firmy Polar, který však na rozdíl od modelu Forerunner 210 neměl integrovaný GPS přijímač.

 

S Italem na bruslích

(fm) Nečekanou dohru měla účast našeho týmu na květnovém Mistrovství Evropy veteránů v německém Dampu a posléze i na červnovém Mistrovství světa ve francouzkém Dijonu.

 

RWE Hunsrück Marathon (28.8.2011, Hunsrück, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V německém Hunsrücku se  poslední sprnový víkend konal jako již každoročně běžecký maraton, jehož součásti byly nejen další běhy pro širokou veřejnost, ale též i dva závody na inline bruslích.

 

Českomoravský pohár (27.-28.8.2011, Liberec)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Předposlední setkání závodníků v rámci letošního Českomoravského poháru se konalo v Liberci na tradičních závodech Bohemia Inline 2011.

 

Okruh Bugatti Circuit, Le Mans

 VIDEO  (fm) Ti co se zúčastnili si rádi připomenou, ti co svojí účast teprve plánují jistě před závodem ocení. O čem je řeč? O videu serveru rollerenligne.com přibližující okruh závodu Le Mans.

 

Wheels on the track (21.8.2011, Plzeň)

RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) První ze závodů nové tour "Wheels on the track 2011" měl úspěšnou premiéru dne 21.8.2011 v Plzni pod organizátorskou taktovkou sdružení Inlinetalent.

 

Českomoravský pohár (13.8.2011, Brno)

 REPORTÁŽ  (fm) Jak je již po několik let určitou srpnovou tradicí a jistotou, konaly se i letos pod pořadatelskou taktovkou sportovního klubu SK Špilberk částí bruslařů oblíbené, částí neoblíbené (nehodící se škrtněte) inline závody na brněnském Výstavišti. Pořadatelé přislíbili nový, vylepšený okruh, což byla výzva a hozená rukavice pro všechny odpůrce tohoto závodu, aby se pro tentokrát do Brna přijeli podívat.

 

Le Mans 2011 : Slavné výroky (aneb Výroky slavných)

(fm) Jelikož od závodu v Le Mans uplynula již pěkná řádka dní, myslím že nastala právě ta vhodná chvíle připomenout si některé veselé výroky, které během závodu zazněly. Některé z nich vyvolaly úsměv na tváři ihned po jejich pronesení, zatímco některé další tu pravou jiskru získaly až s určitým časovým odstupem a mají tak šanci stát se legendami.

 

Českomoravský pohár (13.8.2011, Brno)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Další závod ze seriálu Českomoravského poháru proběhl dne  13.8.2011 v Brně. Pořadatelem celé akce byl sportovní klub SK Špilberk Brno.

 

Českomoravský pohár (23.7.2011, Opava)

 REPORTÁŽ  (fm) Během červencové okurkové sezóny není snadné najít zajímavý závod, naštěstí se v termínovce objevila Opava, což je samo o sobě zárukou nejen pohodové domácí atmosféry ale i kvalitní tratě. I když předpověd počasí nebyla pro opavský víkend moc příznivá, nakonec se počasí umoudřilo a rozhodlo že bude tak akorát, což znamenalo oblačno a příjemných 18C.

 

Seenland 100 (16.-17.7.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Existuje několik závodů, které by rozhodně neměly chybět v kalendáři aktivního  bruslaře - závodníka. Pokud pominu domácí závod v Račicích, jedná se převážně o závody u našich německých sousedů – ať jsou to jarní závody ve Spreewaldu, Berlínský a Kolínský maraton, či v neposlední řadě pak tradiční stovka v oblasti Lužických jezer.

 

24 hodin Le Mans 2011 očima České televize

 VIDEO  (fm) Necelé tři týdny po skončení závodu 24h Roller Le Mans přichází i Česká televize s vlastním sestřihem nejdůležitějších momentů z tohoto prestižního závodu. Jedná se o 10-minutový dokument, který by měl divákům jednak ukázat to podstatné co se během závodu odehrálo, ale zároveň též přiblížit tu neopakovatelnou atmosféru kterou lze v Le Mans zažít.

 

Českomoravský pohár (23.7.2011, Opava)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V sobotu 23.7.2011 se konaly další závody ze seriálu Českomoravského poháru. Závodníci si pro tentokrát dali dostaveníčko v moravskoslezské metropoli Opavě.

 

Hella Hamburg Halbmarathon (3.7.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Ač by se mohlo zdát že v době léta bude termínovka plná zajímavých závodů, opak je pravdou – přes léto mnoho závodů není. Osobně si myslím že je to trochu paradox, inline bruslení je typicky letní sport a kdy jindy než v létě by se tedy mělo jezdit? Bohužel přes léto se skoro nezávodí a například počet závodů v červenci se dá lehce spočítat na prstech, možná i jedné ruky.

 

24h Roller Le Mans 2011 očima německé Deutche Welle TV

 VIDEO  (fm) V návaznosti na reportáž ze závodu 24h Le Mans se nám podařilo získat exkluzivní dokument ze závodu od německé televize Deutche Welle, DW-TV. I když je komentář v německém jazyce stejně jako všechny rozhovory, lze si na základě tohoto dokumentu udělat určitý obrázek, jaké to vlastně celé bylo.

 

24h Roller Le Mans (25.-26.6.2011, Francie)

 REPORTÁŽ  (fm) I když jsem v posledních několika letech objel celkem slušnou řádku závodů jak u nás, tak v Evropě, přesto tady stále byl jeden závod, o kterém jsem slyšel celé legendy, ale který mě, po pravdě řečeno, nikdy zas tolik nelákal. Až když jsem shlédnul televizní dokument věnovaný právě závodu 24h Roller Le Mans, kde Michal „Nepáč“ Nepovím téměř s posvátnou úctou a slzami v očích přirovnával závod k závodu všech závodů (cituji doslova „je to taková bruslařská Mekka“ – pro ty mladší, neplést s McDonaldem!), dospěl jsem k názoru že pokud jsem nejel Le Mans, jako bych snad ani nebyl bruslař.

 

Alpiq Inline Kladno (17.7.2011)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Druhým závodem pokračoval v neděli 17.7.2011 seriál závodů Alpiq Inline Kladno, tentokrát v blízkosti nákupního střediska OÁZA.

 

MČR na silničním okruhu (16.7.2011)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Dne 16.7.2011 se konalo za účasti předních českých závodníků (M. Sáblíková, K. Novotná) v Novém Městě na Moravě MČR na silničním okruhu. ISC Praha zde měl tři zástupce startující v hlavních kategoriích, Evu Šodkovou v kategorii Seniorky a Davida Nováka s Pavlem Zajptem v kategorii Senioři.

 

Seenland 100 (16.-17.7.2011)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) O uplynulém víkendu (16.-17.7.2011) se konaly oblíbené a prestižní bruslařské závody v oblasti Lužických jezer v Německu a letos poprvé i za větší účasti závodníků z týmu ISC Praha.

 

Snídaně s Novou (závod 24h Roller Le Mans, 12.7.2011)

(fm) O vzrůstající popularitě inline bruslení v Čechách svědčí i fakt, že v poslední době se o tento sport strhla doslova nevídaná mediální vlna zájmu. Ať již to bylo vystoupení člena našeho klubu Martina Jirsy v pořadu ČT „Sama doma“ nebo sestřih závodu světového poháru v Ostravě vysílaný na programu ČT4, pak nejnovější vlašťovkou v tomto směru byla beseda s účastníky prestižního závodu 24h Le Mans v pořadu „Snídaně s Novou“.

 

Stožecká brusle (ČMP) (19.6.2011, Nová Pec, Stožec)

 REPORTÁŽ  (fm) Ještě nedošlo o oficiálnímu ukončení závodu LifeInLine v Ostravě a my už jsme byli připraveni na akci „Kulový blesk“ – přesun z Ostravy do Českého Krumlova, odkud druhý den brzy ráno vyrazíme do Stožce na Stožeckou brusli. Pravda, nebyl to ideální přejezd typu Ostrava-Opava, Turnov-Trutnov či Sedlec-Prčice, byl to spíš takový test který měl ukázat kdo je opravdový bruslařský nadšenec – nejenže to je do Stožce průjezd skoro přes celou republiku, ale aby toho nebylo málo, předpověď počasí oznamovala téměř jistě déšť. Bylo tedy opravdu nač se těšit.

 

European Masters - oficiální video

 VIDEO  (fm) Před několika dny se stránkách http://www.skate-tv.de/ objevilo oficiální video ze závodu European Masters 2011, který se konal dne 15.5.2011 jako Mistrovství Evropy veteránů a jehož se zúčastnila i početná skupinka závodníků našeho oddílu, díky internetové osvětě známá též pod pracovním názvem "Sedm statečných".

 

LifeInLine WIC (18.6.2011, Ostrava)

 REPORTÁŽ  (fm) Rok se sešel s rokem a už je tu opět závod světového poháru v Ostravě. Jestliže minulý rok bylo poměrně slunečné počasí a řešilo se kdy začne pršet, tentokrát se řešilo kdy přestane pršet. Nevím jestli to bylo tím že se závodu zúčastnil i Pavel Zajpt působící v této sezóně jako zaříkávač deště (dle jeho názoru na suchu jezdí jen srabi), ale od rána to prostě vypadalo, že se opět pojede na vodě.

 

Le Mans z pohledu supporta

 REPORTÁŽ  (šb) Chtěla bych se s vámi podělit o nezapomenutelný zážitek. O víkendu jsem se zúčastnila 24 hodinového závodu inlinistů ve francouzském  Le Mans, a to jako „support“ 10ti členného mužského týmu Gigasport ISC Praha .

V sobotu dopoledne, před samotným závodem, jsme mohli využít nabídky organizátorů a vyzkoušet si závodní okruh. Tzv. paráda jízdy, se zúčastnilo opravdu velmi mnoho závodníků, členů družstev i domácích fanoušků. Nedalo mi, abych tuto možnost taktéž nevyužila, vždyť závodní okruh v Le Mans je tak známý a kdo může říci, že se po něm projel? Musím uznat, že mi ta jízda opravdu vzala dech. Trať je široká a asfalt hrubší než jsem čekala, ale bez výmolů a prasklin, prostě paráda. Docela jsem v té chvíli litovala, že nejsem závodník, abych si ten okruh více užila.

 

ISC Praha finished 3rd in 24 Hours Roller Le Mans 2011!

 RYCHLE A STRUČNĚ  Last weekend we took 3rd place in the 24 Hours Roller Le Mans 2011!

dsc_8448.jpgTým ISC Praha nabruslil přes 800 km a vybojoval v silné konkurenci skvělé 3. místo ve veteránské kategorii a 8. místo v celkové klasifikaci.

 

Hlavní soutěže desetičlenných týmů se přitom zúčastnilo přes 400 týmů z nichž 52 týmů soutěžilo také v kategorii veteránů.

 

World Masters Marathon (12.6.2011, Dijon, Francie)

 REPORTÁŽ  Určitě by bylo zajímavé, kdybych mohl napsat že Sedm statečných z Dampu se chystá na veteránské Mistrovství světa v maratonu (World masters), bohužel skutečnost byla poněkud jiná. Statečných by se pár našlo, ale rozhodně ne sedm, maximálně tak tři, čímž by se dalo psát o tom že Tři veteráni jedou dobývat svět, což bych si dokázal představit i jako celkem vtipný titulek. Nakonec ale dal Jarda přednost lenošení, Martin vyrazit pilo(to)vat formu na jih Francie a tak jsem opět zbyl jen já sám, řekněme takový Poslední Mohykán.

 

3. Lausitz-Marathon (12.6.2011, Klettwitz, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Uplynulý víkend se konal jeden z nejlepších závodů na území Německa co se tratě a povrchu týče, závod v lužickém Klewittzu. Testovací trať pro automobily Eurospeedway Dekra Testoval slibovala opravdový bruslařský zážitek a dalo se předpokládat, že o osobní rekordy zde nebude nouze. Je tedy jen škoda, že se závodu nezúčastnilo z našich řad více závodníků, ale kdoví, příští rok to může být jiné.

 

Europamarathon (5.6.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  Europamarathon v německém Görlitzu (resp. polském Zgorzelci) patří k mým oblíbeným závodům a tak byla celkem škoda, že se mě nepodařilo přemluvit k výletu nikoho dalšího. Martin K. odjel do Francie, Jarda stále ještě nerozdýchal Napajedla a Pavel se už mentálně připravoval na Ostravu a nerad by se rozptyloval nějakým dalším, podružným, závodem. A tak jsem, jak již letos několikrát, vyrazil závodit sám.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »