ISC Praha - Speed Skating Team

Reportáže

Příspěvky

8. Cottbusser Inlineskate-Halbmarathon (12.5.2013, Chotěbuz, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Nevím přesně, kdy jsem naposledy začínal bruslařskou sezónu v polovině května, ale letos se to prostě semlelo tak, že v době, kdy jsou mezi námi již (možná i několikanásobní) mistři ČR v inline bruslení, jsem teprve řešil dilema, jestli mám brusle hledat ve sklepě nebo někde ve skříni. A jelikož skladovací prostory v našem bytě jsou omezené, hned první pokus byl úspěšný. Na kolečkách byla sice ještě vrstva prachu z rušných kolínskorýnských ulic a také tkaničky si více než důrazně říkaly o mojí pozornost, servisní hodinka však byla dostačující a já mohl vyrazit na první letošní závody.

 

Virgin London Marathon (21.4.2013, Londýn, Velká Británie)

p4210021.jpg REPORTÁŽ  (fm) Maratonský dvojboj, tedy dva maratony v průběhu 14 dní, se pomalu chýlil k zdárnému konci. Paříž jsem měl úspěsně za sebou, nyní mě čekal závod v Londýně. Původně jsem chtěl na jaře běžet jen jeden maraton, když se ale naskytla příležitost (která se jen tak nenaskytne) běžet závod v Londýně, neváhal jsem ani okamžik. A moje odhodlání se nezměnilo ani po nepříjemných událostech v Bostonu, které však svým způsobem změnily finální přípravu na závod.

 

Marathon de Paris (7.4.2013, Paříž, Francie)

 REPORTÁŽ  (fm) Duben, za kamny budem. Jak jsem se jen vloni této pranostice vysmíval, ležíce na břehu jablonecké přehrady Mšeno kdy teploty překračovaly tropickou třicítku! Letos jsem se již nevysmíval. Letos jsem drkotal zubama. Letos jsem dokonce tak drkotal zubama, že jsem se na svůj první letošní maraton musel vybavit kulichem, rukavicemi a šálou, abych na startu nezmrznul. A ještě štěstí, že jsem si vybral maraton v Paříži, protože pokud bych běžel závod někde ve Finsku, musel bych si rovnou přibalit i sněžnice.

 

Sněženkový, Sněhurkový a sněhový závod (24.3.2013, Ortrand, Německo)

 REPORTÁŽ  (JaZ) Děkuji Frantovi za jako obvykle rychlé a stručné uvedení nejpodstatnějších údajů o sněženkovém závodě, protože jak říkávala moje babička (a také další předci a příbuzní) "kdo rychle dává, dvakrát dává"! Nicméně pár strohých čísel sepsaných v teple nymburské haly se rozhodně nedá srovnat s živou reportáží přímého účastníka akce což tentokrát Franta bohužel nebyl a tak se chopím příležitosti a o autentické zážitky se s vámi podělím já :-)