ISC Praha - Speed Skating Team

MSC Lausitz Marathon 2016 (15.5.2016, Klettwitz, Německo)

Osmý ročník závodu na silničním okruhu Dekra u německého Klettwitzu   se konal 15. května a na maratonské trati se objevili i naši dva zástupci.

Počasí závodům opět nepřálo. Během dne se střídal déšť, vichr, kroupy i slunce. I po dobu závodu vál silný vítr a trať stihla zčásti uschnout a zase zmoknout. Oba naši zástupci se od startu drželi v čelní skupině.

Jaroslav Zíka se takticky držel schovaný v balíku a vyrazil až v poslední rovince. V závěrečném spurtu se mu podařilo obsadit 6. místo v čase 1:15:13 (1. místo v kategorii M50).

Marek Handl byl po dobu závodu aktivnější, ale závěr musel vypustit a s křečemi pomalu dojet až za spurtující skupinou. Mezi muži tak obsadil 7. místo s časem 1:15:46 (2. místo v kategorii M30). Papírově měl sice na lepší umístění, ale projevilo se týdenní vysazení fyzických aktivit ze zdravotních důvodů a možná i začínající nemoc, která ho postihla po závodech. Vítězem závodu se stal Jonas Lepper v čase 1:15:10.

 


gb.gif   The 8th edition of Lausitz Marathon   took place on the Dekra test oval near Klettwitz, Germany on 15th May. Our team had two players on start of the marathon race.

The weather was unpleasant again - there were strong wind, rain, hail and sun as well. The track was partially wet partially dry during the competition, thanks to a never stopping wind and intermittent rain. Both of our racers were in the first pack the whole time.

Jaroslav Zíka placed 6th in time 1:15:13 (1st place in M50 category).

Marek Handl struggling with health placed 7th in time 1:15:46 (2nd place in M30 category). The winner, Jonas Lepper, finished in time 1:15:10.