ISC Praha - Speed Skating Team

MSC Spreewald 2016 (16.-17.4.2016, Burg, Německo)

msc-spreewald-2016.jpgStředoněmecký pohár měl svou druhou zastávku o víkendu 15. – 17. dubna ve Spreewaldu   . V pátek se konala časovka, které se náš tým neúčastnil. Sobotní maraton a nedělní půlmaraton si ale již nenechal ujít Marek Handl. V sobotu po celý den vydatně pršelo, ale před začátkem závodu se počasí umoudřilo. Jelo se za mokra, ale trať místy již vysychala. Jaroslav Zíka, předseda našeho oddílu, se závodu účastnil jen jako fanoušek. V kuloárech se povídá, že na tom měla podíl klobása se zelím.
Závod ovládl po solo jízdě Lukáš Benedik v čase 1:15:21. Marek Handl většinu závodu protrpěl, ale podařilo se mu uviset první balík a skončil celkově na pěkném 5. místě s časem 1:17:44 (2. místo v kategorii M30). Přes noc Marek zažíval střídavě křeče v břiše, stavy horka a klepání se zimou a těšil se na další závodní den.

Po ne zcela uvolňující noci se Marek druhý den postavil na start závodu na poloviční trati oproti předešlému dni. Na rozdíl od soboty již slunce ani neprosvítalo mezi mraky, ale zato jemně pršelo. Jelo se tedy opět na mokrých kolech. Marek si závod užil a v závěrečném sprintu prvního balíku se mu podařilo s časem 00:40:45 obsadit opět 5. pozici (2. místo v kategorii M30). Vítězem se stal Michele Cicognani v čase 00:40:40.

msc-spreewald-2016---marek-handl---5.-misto-v-maratonu.jpg msc-spreewald-2016---marek-handl---5.-misto-v-pulmaratonu.jpg

 

 

 


msc-spreewald-2016.jpg gb.gif German Spreewald    hosted another event of the MSC skating cup on 15th-17th March. Our team did not participate on the time trial that took place on Friday already. However, Marek Handl did not miss the opportunity to start on the marathon on Saturday and the half marathon on Sunday. Rain was coming down heavily during Saturday, but the weather started to show its better side before the race. The track was still wet but dry spots started to appear during the race. Marek Handl did not feel well that day but managed to stay in the first pack and placed 5th in time 1:17:44 (2nd place in M30 age category). The winner, Lukáš Benedik, finished in time 1:15:21. After the race Marek felt even worse and repeatedly felt too hot and then too cold and faced cramps during the night.

The next day Marek felt better but the weather was worse. This time it was drizzling and there were no traces of the sun. Most of the racers had already their wet wheels on from the previous day. Marek stayed in the first pack and in the final sprint managed to repeat 5th place in time 00:40:45 (2nd place in M30 category). Michele Cicognani won the race in time 00:40:40.

msc-spreewald-2016---marek-handl---5.-misto-v-maratonu.jpg msc-spreewald-2016---marek-handl---5.-misto-v-pulmaratonu.jpg