ISC Praha - Speed Skating Team

WIC, GIC Berlin (24.9.2016, Berlín, Německo)

img_2263.jpg Poslední zářijovou sobotu se konal již 20. ročník závodu BMW Berlin Marathon   tentokrát patřícího do Světového poháru WIC a Německého poháru GIC.

Berlín patří mezi absolutně největší bruslařské události, a tak se na start postavilo kolem 5000 bruslařů. Počasí bylo téměř ideální a jelo se tradičně velmi rychle. Naše barvy hájili dva závodníci.

Marek Handl startoval v kategorii Speed a dojel si pro osobní rekord na maratonské trati v hodnotě 1:04:36, což stačilo na 86. místo.

Rostislav Šticha s časem 1:37:16 obsadil v kategorii Fitness 1282. pozici.

Marek se s námi podělil o své pocity:

"Prostě neuvěřitelný. Berlín se musí zažít! Drsná okopávačka na startu, neskutečná rychlost během závodu, neustále přeskakování z vlaku do vlaku, spousta tvrdých pádů, obrovské bulváry, tisíce lidí kolem trati, jednoduše bomba!"

"V porovnání se závodem, když jsem tu byl před pár lety, tak start byl sice pořád hodně rychlý ale trošku vlažnější, což bylo ve výsledku asi horší, protože jsme se sjeli všichni z bloku A dohromady a byl to neuvěřitelný chaos a hodně se padalo. Postupně se to začalo trhat, ale pořád nás jel obrovský balík a padalo se dál. To mne naštěstí nepotkalo, ale v duchu Murphyho zákonů jsem byl po většinu času ve vlaku, který z nějakého důvodu moc nejel, takže mne to stálo spoustu sil pořád někam přeskakovat a dotahovat mezery. Marně jsem po celý závod čekal na nějaký moment, kdy bych si odpočinul. No nedočkal jsem se, a tak už mi moc nezbyly síly na závěrečný sprint. Když mi ale v cíli hodinky ukázali průměrnou rychlost 39,6 km/h, tak už mě to ani moc nepřekvapuje."

 

Celkové pořadí GIC

Marek Handl se v celkovém hodnocení Německého poháru GIC umístil na 10. místě.